Bouwhandleiding

 

BOUWINSTRUCTIES:
Veel van mijn miniaturen zijn bouwpakketjes. Ik probeer het voor u zo makkelijk mogelijk te houden door ervoor te zorgen dat alles perfect in elkaar past. Veel onderdelen kunnen met nokjes en gaatjes in elkaar worden geklikt. De meeste miniaturen zijn simpel in elkaar te zetten. De meer ingewikkelde kits worden geleverd met een uitgebreide bouwhandleiding. En mocht u er toch nog vragen hebben ben ik altijd bereikbaar.
Ik adviseer u om de kit eerst zonder lijm in elkaar te zetten. Als alles klopt kunt u het weer demonteren, eventueel verven en dan met lijm definitief vastplakken. Zelf gebruik ik Tacky Glue voor al het lijmwerk.

 

VERFINSTRUCTIES:
U zult voornamelijk multiplex en mdf tegenkomen in de bouwpakketjes. Ik gebruik acrylverf gecombineerd met acryl medium-gel om de kits de goede kleur en structuur te geven.
Let erop dat verven het materiaal enigzins zal opdikken. Het kan zijn dat u de nokjes iets zal moeten afschuren om alles weer passend te krijgen.
Mdf zuigt verf op dus voor lichte kleuren zult u eerst grondverf moeten gebruiken.
Maak altijd eerst even een proefje!


IJZERSTRUCTUUR: U hoeft enkel zwarte acrylverf aan te brengen. Mocht u de verroeste uitstraling nastreven: Zorg ervoor dat u de verf niet al te dik aanbrengt. Een tweede laag kunt u altijd nog aanbrengen.

HOUTSTRUCTUUR: Hiervoor voeg ik de medium-gel toe aan de acrylverf in een verhouding 1:1. Deze gel maakt de verf transparant en geeft het een glanzend oppervlak. Werk met meerdere lagen verf. Smeer de verf bij elke laag enkel in de richting van de gewenste houtnerf. Omdat de verf transparant is zal er met meerdere lagen vanzelf een houtstructuur ontstaan.
Schuur eventueel eerst de rechte zijkanten van het materiaal ietsjes ronder voor de gebruikte versleten uitstraling.
Breng de eerste laag verf aan. Schuur deze laag na droging lichtjes glad. Breng daarna een tweede en eventueel een derde laag verf aan. Meestal zijn 3 lagen voldoende. Daarna kunt u het eventueel nog oppoetsen met meubelwas. Pas op dat u de verflagen niet wegpoetst!

GRAVEERWERK: Verf eerst de vlakken in de gewenste kleur van het verdiepte graveerwerk. Dit hoeft niet netjes binnen de lijntjes. Laat dit drogen. Geef daarna met een (brede) kwast het oppervlak een (contrasterende) verflaag. Gebruik weinig verf en dep de bijna droge kwast voorzichtig op het oppervlak. Houdt hierbij de kwast zo vlak mogelijk zodat u geen verf in de graveervlakken smeert. Mocht u de eerste keer niet tevreden zijn met het resultaat probeert u het gewoon weer opnieuw. Belangrijk is dus dat u maar weinig verf gebruikt. (Zie handleiding Moorse kruk onderaan deze pagina)

 

 

 

 

Contact

+31 (0)6 248 201 91